Wedstrijdsecretaris Willem Roewen neemt na 25 jaar afscheid

KLAZIENAVEEN – Willem Roewen is 25 jaar wedstrijdsecretaris van tafeltennisvereniging De Treffers'70 geweest. Nu vindt de 76-jarige Klazienavener het genoeg en hij neemt op zondag 24 november a.s. afscheid tijdens de thuiswedstrijd van het 1e herenteam in de eigen tafeltennishal.
“Het is een prachtige tijd geweest, ik had die jaren voor geen goud willen missen” zegt Willem in een gesprek met de Dorpskrant Klazienaveen.
 
“Tja, hoe kom je in de tafeltennissport terecht? In mijn jongere jaren heb ik gevolleybald in Erica maar door de kinderen ben ik bij De Treffers'70 gekomen. Eerst kwam mijn zoon Hans en later dochter Heleen bij de tafeltennisclub. Je groeit er langzaam maar zeker in en voor je weet ben je wedstrijdsecretaris. Vooral de tijd met Heleen is natuurlijk een prachtige tijd geweest. Met onder meer Lydia Schoonewille en later Gerdie Keen, Elena Timina en Diana Bakker werden talloze Nederlandse titels veroverd. Ik denk alle tafeltennishallen van Groningen tot Zeeland wel gezien te hebben. Met een aantal Chinezen en Bettine Vriesekoop in de ploeg werd zelfs de Europese titel veroverd. Vooral de uitwedstrijd in het Duitse Langweid en de finale in Klazienaveen waren onvergetelijk. Heleen speelt trouwens nog steeds in Hoogeveen en heeft haar trainersdiploma behaald”.
 
“Het werk van wedstrijdsecretaris is in de afgelopen 25 jaar enorm veranderd. De tafeltennissport telt twee competities per jaar en dat betekent veel werk. Tot voor een paar jaar was het een papiermolen waar je je doorheen moest werken. Tegenwoordig gaat er heel veel per computer. Alleen de wedstrijdformulieren moeten nog via de post worden opgestuurd. Om destijds wedstrijdsecretaris te mogen worden, moest ik wel officieel lid worden van De Treffers'70 waardoor ik een bondsnummer kreeg. Nooit spijt gehad ook al was ik zelf geen tafeltennisser. Ja, een keer per jaar moest ik opdraven wanneer het oudertoernooi werd georganiseerd. Een tijdje heb ik ook nog in de technische commissie gezeten maar verder heb ik geen bestuursfuncties gehad. Wel kon men altijd een beroep me doen. In de ouder hal moesten we vaak stoelen op een aanhanger uit De Spil halen om de toeschouwers een zitplaats te kunnen aanbieden. Dat soort dingen, mooie tijden. We beschikken nu over een prachtige hal, het ledenaantal is stabiel en er heerst altijd een goede sfeer. Er zijn veel vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging. Dat geeft een warm gevoel. Ik wens vanaf deze plaats mijn opvolger Marc Sterken veel succes”.
 
Het werk van Willem Roewen is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. In eigen vereniging werd hij benoemd tot erelid en werd hij twee jaar geleden genomineerd tot Sportvrijwilliger van de gemeente Emmen.