Loopclinics ter voorbereiding op de 5 km, de 10 km en de halve marathon van het Drenthe Loopfestijn

KLAZIENAVEEN - Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert loopclinics als voorbereiding op de 5 km, de 10 km, en de halve marathon van het Drenthe Loopfestijn op 25 mei 2014.
De clinics zijn zowel voor de onervaren als de ervaren lopers bedoeld. Iedereen die goed gezond is mag meedoen. De clinics worden gehouden van 9 maart tot en met 22 mei 2014.
Er zullen altijd mensen zijn die twijfelen of ze het wel aankunnen. De ervaring leert dat bij voldoende inzet en deelname aan het trainingsschema, die twijfel niet nodig is. Voor de mensen die twijfelen of die vragen hebben wordt dit jaar speciaal een informatieavond gehouden op 17 februari 2014 in Sporthal de Zon te Klazienaveen. Leden van de loopgroep, maar ook van het bestuur van het Drenthe Loopfestijn zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven over de clinics en over het Loopfestijn zelf. Ook zijn er medewerkers van SportBOXX Klazienaveen aanwezig die informatie kunnen verstrekken over goede loopkleding en schoeisel.
Er zijn dit jaar 6 groepen waarbij iedere groep gericht naar een bepaald doel toe werkt. De 5 kilometer groep traint 2 keer per week onder begeleiding en 1 keer per week op basis van zelftraining. Alle andere groepen trainen 3 keer per week onder begeleiding van de loopgroep.
Groep 1
Deze groep richt zich op het uitlopen van de 5 kilometer. Iedereen die gezond is mag meedoen.
Groep 2 en 3
Deze groepen richten zich op het uitlopen van de 10 km. Deelnemers moeten gezond zijn en ongeveer 5 km aaneen kunnen hardlopen.
Groep 4.
Deze groep richt zich ook op de 10 km maar heeft een streeftijd van 50 minuten. Dit zijn over het algemeen lopers die al 5 km in 26 minuten kunnen lopen.
Groep 5.
Deze groep richt zich op het uitlopen van de halve marathon. Deelnemers moeten gezond zijn en 10 kilometer aaneen kunnen hardlopen, waarbij het tempo niet belangrijk is.
Groep 6.
Deze groep richt zich op het lopen van de halve marathon in een tijd tussen de 1:30 en 2:00 uur. Het is bedoeld voor lopers die 10 kilometer binnen 50 minuten kunnen lopen.
 
De deelnamekosten zijn € 20,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Alle deelnemers ontvangen een gratis startbewijs voor het Drenthe Loopfestijn en tevens een kortingsbon van 15 % op aankopen van loopkleding en loopschoeisel bij SportBOXX Klazienaveen.
Meer informatie over de clinics en over de informatieavond van 17 februari 2014 is te vinden op de website: www.loopgroepnoordnederland.nl . Ook kan men bellen met Henk Rolink 06-46643975 en/of Henk Keuter 06-54347926.
Inschrijven voor de clinics kan vanaf 1 februari 2014 via de website.