Klaas Snippe zet punt achter voorzitterschap Rapid Wheels

KLAZIENAVEEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van fietscrossclub Rapid Wheels op 30 januari a.s. zetten de voorzitter, secretaris en penningmeester een punt achter hun bestuursfunctie.
inmiddels hebben hun opvolgers al een half jaar "meegelopen" om straks de functies geruisloos over te kunnen nemen.
De Dorpskrant Klazienaveen had een gesprek met voorzitter Klaas Snippe. Negen jaar heeft hij in het bestuur gezeten, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter.
 
Jeugd
"Fietscrossen is een sport voor jonge mensen, het is ook goed dat er ook jonge bestuursleden zijn om de club richting te geven" zegt de 57-jarige Klazienavener tegen de Dorpskrant Klazienaveen.
Als actief fietscrosser kan Klaas terugkijken op een prachtige carrière. Zo was hij kampioen van Groningen en twee keer Drents kampioen.
In 1998 maakte hij de overstap van de Turbo's in Barger-Oosterveld naar Rapid Wheels. "Bij de Turbo's was het einde van de fietscrossclub nabij maar wat ik bij Rapid Wheels aantrof was niet veel beter. Met pijn en moeite werd de club in stand gehouden. Het is aan oud-voorzitter Anne Ottens en Bert Peters te danken dat de club bleef voortbestaan omdat zij  in de club geloofden. Er werd zelfs voorzichtig gedacht aan een nieuwe baan om te kunnen overleven. Op het absolute dieptepunt telde de club nog drie actieve leden".
In 2009 werd Klaas voorzitter van Rapid Wheels. "Natuurlijk had ik bepaalde ideeën over de sport en die werden ook uitgevoerd maar doordat de sport Olympisch werd groeide het aantal leden ook weer. Langzaam maar zeker werden we weer een volwaardige vereniging. Op dit moment telt de club ongeveer 75 leden. Maar ook door de organisatie van grote evenementen werd onze club op de kaart gezet".
 
Nieuwe baan
Met de aanleg van de nieuwe fietscrossbaan op sportpark De Planeet beschikt Rapid Wheels anno 2014 over een internationale fietscrossbaan.
"Daarmee ging ook het niveau van onze leden met sprongen omhoog. Door het aantrekken van goede trainers als Martijn Scherpen, Frank Heijnen en Jan Geerling behoren een aantal renners nu tot de Nederlandse top".
Over vier maanden wordt in Klazienaveen het Europees kampioenschap fietscross gehouden. Een waar sportspektakel waar naar verwachting tegen de 2 duizend fietscrossers aan de start zullen staan, waaronder deelnemers van de Olympische Spelen in Londen.
"Dat wordt een groots sportfeest. Het vergt enorm veel van de vele vrijwilligers. Daar heb ik veel waardering voor. Op dit moment komen Duitse en Belgische fietscrossers al naar Klazienaveen om hier te trainen om straks tijdens het EK zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. Eigenlijk neem ik afscheid op een moment dat de organisatie staat als een huis. Een mooie baan, een goed jong bestuur en de vele vrijwilligers maken van de vereniging een sterk geheel. Dat betekent echter niet dat ik straks in een zwart gat zal vallen. Ik kan geen definitief afscheid nemen van deze prachtige club. Op afroep ben ik zeker beschikbaar voor de kantine of ander werkzaamheden. Gelukkig kan ik straks wat meer aandacht aan mijn kleinkinderen gaan besteden" besluit Klaas Snippe.