Europese fietscrosskampioenschappen 2014 in Klazienaveen

Europese fietscrosskampioenschappen 2014 in Klazienaveen
 
KLAZIENAVEEN – De Europese fietscrosskampioenschappen 2014 worden in Klazienaveen gehouden. Een mega topsport evenement op de in 2011 aangelegde fietscrossbaan op sportpark De Planeet. Het evenement zal de uitstraling van Klazienaveen als hèt sportdorp van de provincie Drenthe nog meer bevestigen.
De Dorpskrant Klazienaveen had een gesprek met Jeroen de Geus, per 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter van de organiserende fietscrossvereniging Rapid Wheels.
 
“Fietscrossen maakt sinds de toekenning van Olympische status een enorme ontwikkeling door”, begint Jeroen het gesprek, “dat merken we ook binnen onze vereniging. We maken op dit moment een gezonde groei door. De verhuizing naar de huidige plaats heeft onze vereniging goed gedaan. De prachtige baan voldoet aan alle internationale eisen die de UCI aan een baan stelt. Na Papendal heeft Klazienaveen de mooiste fietscrossbaan van Nederland. Graag willen we de fietscross sport stevig in de regio neerzetten. Maar we willen ook de gemeente Emmen laten zien dat we bijzonder trots zijn op onze baan. Daarom hebben we ons aangemeld bij de KNWU om Europese Kampioenschappen te mogen organiseren. Daarvoor hebben we een bidboek samengesteld en in juli van dit jaar zorgde de Europese Bond voor een hoera stemming bij ons. We hadden het EK binnengehaald”.
 
Het Europees Kampioenschap behelst een serie van 12 wedstrijden in 6  verschillende landen. In Klazienaveen worden ronde 7 en 8 gehouden op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni 2014.
 
“We willen ook de regio heel nauw betrekken bij het evenement” gaat Jeroen verder, “op vrijdag 30 mei 2014 organiseren we bijvoorbeeld voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar een crosswedstrijd op een loopfiets. Ook voor kinderen met een lichamelijke beperking organiseren we wedstrijden.. Jeugd is een belangrijke doelgroep, daarom organiseren we in de aanloop ook diverse clinics. Organisatorisch komt er ontzettend veel op ons af. We verwachten ongeveer 1750 deelnemers, 2500 toeschouwers per dag, veel media aandacht en op Sportlandgoed in Zwartemeer worden zo'n 250 caravans van deelnemers verwacht. Kortom; de voorbereidingen zijn al in volle gang”.
De Dorpskrant Klazienaveen zal elke maand aandacht besteden aan de Europese fietscrosskampioenschappen 2014 in Klazienaveen.