Emmense finale 4x4 straatvoetbal

Woensdag 3 juni start om 13.30 uur de Emmense finale van het 4x4 straatvoetbaltoernooi. Ongeveer 30 teams met leerlingen van groep 5 t/m 8 uit alle dorpen en wijken in de gemeente Emmen, strijden om een plek in de Drentse finales 4x4 straatvoetbal. U bent van harte uitgenodigd om bij het toernooi aanwezig te zijn en de leerlingen aan te komen moedigen! Het toernooi vindt plaats op het Stadionplein voor de Jens Vesting van FC Emmen op Sportpark Meerdijk.

In de Emmense finale strijden de leerlingen om een plek in de Drentse finale. Dit gebeurt in twee categorieën: D-pupillen en E-pupillen. De teams bestaan uit vier, vijf of zes jongens of meisjes.

Districtsfinale ook in Emmen
Zaterdag 13 juni wordt de districtsfinale gespeeld op het Marktplein. De beste teams uit de drie noordelijke provincies voetballen dan om een plaats in de landelijke finale op de Dam in Amsterdam.

Opzet van het toernooi
De KNVB organiseert in meer dan vijftig gemeenten toernooien in de dorpen en wijken. Wanneer een team een toernooi wint gaat het telkens door naar de volgende ronde. Hier wordt dan weer gespeeld tegen de winnende teams van andere toernooien. De weg naar de landelijke finale loopt via stads- en districtsfinales. De beste straatvoetbalteams strijden aan het einde van het seizoen uiteindelijk op De Dam in Amsterdam om het kampioenschap van Nederland!

In Emmen organiseert de KNVB de toernooien in samenwerking met de Buurtsportcoaches van de gemeente Emmen. Met het organiseren van sportactiviteiten beoogt de gemeente Emmen om kinderen op hun eigen niveau kennis te laten maken met verschillende sporten, respectvol te leren omgaan met elkaar en worden kinderen uit verschillende dorpen en wijken dichterbij elkaar gebracht.