33e Drenthe Loopfestijn en Esdal College slaan de handen ineen voor Stichtingenergy4kids.

Stichtingenergy4kids is een organisatie dat zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Wanneer een kind deze ziekte heeft, betekend dit dat de spieren te weinig voedingsstoffen (energie) krijgen om goed te kunnen functioneren.
Er ontstaat spierzwakte en uiteindelijk zullen bepaalde spieren ophouden met functioneren.
Het is een zeldzame progressieve ziekte in vele varianten, waar nog geen medicijn voor ontwikkeld is.
70% van hen wordt niet volwassen en 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag.
Vorig jaar september deed Betty Enninga uit Oranjedorp mee met een Alpen Challenge in Zuid Frankrijk, voor kinderen met deze ziekte.
Veel mensen waren in beweging om geld in te zamelen zodat Betty en haar team “The Waltons” met een super bedrag de Cime de la Bonette kon beklimmen.
Ook het Esdal College in Klazienaveen was hier nauw bij betrokken.
Leerlingen en leerkrachten gingen de strijd aan en na een geweldig succesvolle sponsorloop tijdens het Drenthe Loopfestijn, werd besloten ook dit jaar weer een sponsorloop te organiseren voor Stichtingenergy4kids.

Het DrentheLoopfestijn heeft dit jaar opnieuw haar evenement gekoppeld aan een locale actie.
Doordat het Esdal College  de sponsorloop vorig jaar tot een groot succes heeft gemaakt, besloot het Drenthe Loopfestijn zich hierbij aan te sluiten.
Inmiddels komen Rene Boerhof (docent Esdal College), Cynthia Jagt en Jans Jagt (Drenthe Loopfestijn) en Betty Enninga (Stichtingenergy4kids) maandelijks bijeen, om de sponsoring wederom tot een groot succes te laten worden
Tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei, zal er een infostand in het centrum van Klazienaveen aanwezig zijn waar leerlingen  o.a.  loten gaan verkopen.
Deze verloting is mede mogelijk gemaakt door de middenstand van Klazienaveen.
De opbrengst van de sponsorloop en de donaties via inschrijvingen van de deelnemers, gaan naar onderzoek/medicatie voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
Om zo deze kinderen meer zicht te kunnen geven op een toekomst!
Gaat u meedoen met het loopfestijn en heeft u nog niet gesponsord dan kan dit nog tijdens het halen van de startnummers of kijk op. www.stichtingenergy4kids.nl