Nieuws

Historische sportavond 18-10-2017

Historische sportavond Klazienaveen op 9 november
 
KLAZIENAVEEN – Op donderdag 9 november organiseert Historisch Klazienaveen in samenwerking met de bibliotheek Klazienaveen een historische avond met de indrukwekkende Klazienaveense sportgeschiedenis als onderwerp.
De avond wordt gehouden in de kantine van het Esdal College en begint om 19.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Kaarten à 2.50 euro (inclusief koffie) kunnen vanaf 2 oktober worden gehaald in de bibliotheek. De historische avond wordt gepresenteerd door Gerrie van der Veen.
 
Schaatser Egbert Post, twee Europa cup bekers, gouden, zilveren en bronzen olympische medailles, wereldkampioen Roelof Keen, voetballer Sip Bloemberg, betaald voetbal periode Zwartemeer/Sc Drente, Klazienaveen Olympisch dorp, Olympia's Tour door Nederland, Drenthe Marathon, de vier Noordelijke beker titels van de Tjoba dames, Willie Berends, Dick Bults, Klazienaveense sportverslaggevers Evert ten Napel en Henk Kuhl, Europees kampioenschap BMX in Klazienaveen, Triathlon Klazienaveen, Jacob Vos, Nederlands junioren kampioen wielrennen Pim van de Haar en Jon Schoonewille, Bettine Vriesekoop, wereldkampioen Elly Mensen, Olympisch zwemkampioen Gerrie de Hoop, Sportverkiezing van Klazienaveen, enz.
Kortom alle sportieve hoogtepunten van der Klazienaveense sportgeschiedenis komen aan de orde op deze spectaculaire avond.

Activiteitenladder BredeSchool 04-09-2017

Deze week worden de activiteitenladders van de Bredeschool Klazienaveen door de BuurtSportCoaches weer uitgedeeld op de scholen. Er is weer een breed aanbod van sportactiviteiten. Je kunt oa kennis maken met de rugbysport, maar ook met verschillende onderdelen van de gymnastiekvereniging. Ook de voorronde van het trefbaltoernooi staat hier vermeld. Weten wat er nog meer te doen is of opgeven voor een of meerdere activiteiten? Klik dan snel op de knop 'Bredeschool activiteiten najaar 2017'. Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden, neem dan contact op met de BuurtSportCoaches via bscdeblokken@emmen.nl.

Zien we je op een van de activiteiten?

33e Drenthe Loopfestijn en Esdal College slaan de handen ineen voor Stichtingenergy4kids. 28-04-2016

Stichtingenergy4kids is een organisatie dat zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Wanneer een kind deze ziekte heeft, betekend dit dat de spieren te weinig voedingsstoffen (energie) krijgen om goed te kunnen functioneren.
Er ontstaat spierzwakte en uiteindelijk zullen bepaalde spieren ophouden met functioneren.
Het is een zeldzame progressieve ziekte in vele varianten, waar nog geen medicijn voor ontwikkeld is.
70% van hen wordt niet volwassen en 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag.
Vorig jaar september deed Betty Enninga uit Oranjedorp mee met een Alpen Challenge in Zuid Frankrijk, voor kinderen met deze ziekte.
Veel mensen waren in beweging om geld in te zamelen zodat Betty en haar team “The Waltons” met een super bedrag de Cime de la Bonette kon beklimmen.
Ook het Esdal College in Klazienaveen was hier nauw bij betrokken.
Leerlingen en leerkrachten gingen de strijd aan en na een geweldig succesvolle sponsorloop tijdens het Drenthe Loopfestijn, werd besloten ook dit jaar weer een sponsorloop te organiseren voor Stichtingenergy4kids.

Het DrentheLoopfestijn heeft dit jaar opnieuw haar evenement gekoppeld aan een locale actie.
Doordat het Esdal College  de sponsorloop vorig jaar tot een groot succes heeft gemaakt, besloot het Drenthe Loopfestijn zich hierbij aan te sluiten.
Inmiddels komen Rene Boerhof (docent Esdal College), Cynthia Jagt en Jans Jagt (Drenthe Loopfestijn) en Betty Enninga (Stichtingenergy4kids) maandelijks bijeen, om de sponsoring wederom tot een groot succes te laten worden
Tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei, zal er een infostand in het centrum van Klazienaveen aanwezig zijn waar leerlingen  o.a.  loten gaan verkopen.
Deze verloting is mede mogelijk gemaakt door de middenstand van Klazienaveen.
De opbrengst van de sponsorloop en de donaties via inschrijvingen van de deelnemers, gaan naar onderzoek/medicatie voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
Om zo deze kinderen meer zicht te kunnen geven op een toekomst!
Gaat u meedoen met het loopfestijn en heeft u nog niet gesponsord dan kan dit nog tijdens het halen van de startnummers of kijk op. www.stichtingenergy4kids.nl
 

Voorinschrijving 33e Drenthe Loopfestijn tot en met 4 mei 25-04-2016

Voorinschrijving voor het 33e Drenthe Loopfestijn is mogelijk tot en met 4 mei via www.drentheloopfestijn.nl of www.inschrijven.nl
Bij voorinschrijving wordt de voornaam op het startnummer vermeld.
 
De startnummers kunnen op twee momenten worden opgehaald:
 • op zaterdag 28 mei tussen 11.00 en 12.00 uur in het Esdal College Klazienaveen
 • op zondag 29 mei vanaf 9.00 uur in het Esdal College Klazienaveen.
  Onder de voorinschrijvers worden een paar dames-en heren hardloopschoenen verloot. Deze actie is mogelijk gemaakt door SportBOXX in Klazienaveen
  Nainschrijving is ook mogelijk op zondag 29 mei in het Esdal College Klazienaveen vanaf 9.00 uur tot een half uur voor de betreffende start.
  Ook de nainschrijving voor de Jeugdlopen is in het Esdal College.
   
  De belangstelling voor het 33e Drenthe Loopfestijn is bijzonder groot. De organisatie rekent voorzichtig op 10 procent meer deelnemers. Inschrijvers zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, België, Engeland, Kenia, Burundi, Slowakije, Ethiopië, Tsjechië en Marokko.

Koninklijke 4 Mijl in UNESCO park 04-04-2016

Het startschot voor het 33e Drenthe Loopfestijn klinkt over twee maanden. De voorbereidingen voor dit internationale loopevenement zijn echter alweer in volle gang.
Met het verzoek van veel deelnemers een route langs het Koning Willem Alexander Kanaal te zoeken is de organisatie aan de slag gegaan.
Vervolgens kwam er iets heel bijzonders uit de bus; de IJstijd 4 Mijl.
 
Wat het Koning Willem Alexander Kanaal zo bijzonder maakt is dat deze nieuwe vaarroute dwars door de Hondsrug gaat. De Hondsrug is uniek door zijn ontstaan tijdens de voorlaatste IJstijd.
Met een bijna kilometer dik ijspakket kwamen enorme zwerfkeien mee. Deze keien kregen een plek langs het IJstijdpad waarop deelnemers aan de 4 Mijl langs het Koning Willem Alexander Kanaal lopen. Een unieke belevenis.
Kortgeleden is Geopark De Hondsrug gecertificeerd met de UNESCO status.
 
De start van de IJstijd 4 Mijl is in het centrum van Klazienaveen. Via van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Mr. Ovingstraat, Kazerneweg, fietstunnel A37 en De Streek slaan deelnemers op de Mr. Ovingstraat voor de Trambrug linksaf het Oosterbos in. Daar passeren ze onder meer de Koppelsluis.
Om de Hondsrug te kunnen doorkruisen wordt door middel van de Koppelsluizen een hoogte van zes meter overbrugd.
Aan het eind van het IJstijdpad langs het Koning Willem Alexander Kanaal komen de deelnemers weer op de Vastenow en vervolgen hun weg naar het centrum van Klazienaveen.
Een onvergetelijke belevenis tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei 2016.
 
 
Het 33e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 29 mei 2016 in Klazienaveen. Op het programma staan naast de 4 Mijl ook de 10 kilometer (tevens Open Drents Kampioenschap), halve marathon (tevens open kampioenschap van Noord Nederland) en de marathon.

Leonie Ramaker Miss Marathon 2016 24-02-2016

KLAZIENAVEEN – De 25-jarige Leonie Ramaker uit Klazienaveen is gekozen tot Miss Marathon 2016.
“Het was wel overrompelend maar het lijkt me echt fantastisch” zegt een enthousiaste Leonie.
Miss Marathon 2016 wordt voorgesteld tijdens de opening van het loop-en wandelweekend op vrijdag 27 mei in De Witte Olifant.
Tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei geeft Leonie het startschot voor de Esdal College Jeugdlopen en reikt zij de prijzen uit aan de winnaars van de diverse onderdelen.
Leonie heeft tot de aanvang van haar studie fysiotherapie gevolleybald bij Tjoba en tegenwoordig is ze sportief een aantal keren per week actief in de sportschool. Haar baan als WMO adviseur binnen het sociaal domein laat verder niet veel vrije tijd over.
“Mijn vader en oom zijn beide hartstochtelijke deelnemers aan de halve marathon van het Drenthe Loopfestijn. Daardoor heb ik jaren achter elkaar onderweg sponsjes en drinken uitgedeeld. Dit keer zal de beleving veel intenser zijn. Ja, ik kijk er echt naar uit” besluit Leonie.
 
Sponsor Miss Marathon 2016
Eva’s Bodywear
Beauty salon only for you
Flair
Miriam’s Haarsalon
Safrano-Nails-Byoux en Beauty
De Tasse
Studio Goldfinger
 

Dansen en meer in Sporthal de Zon 18-11-2015

Op woensdag 25 november is het spetterende einde van de dansworkshops die jullie vanuit de Brede School in de klas hebben gevolgd!
Er is deze middag van alles te beleven op beweeg-gebied.
We gaan dansen, spelletjes spelen op de Wii maar ook verschillende sapjes maken bij de JOGG smoothiesalon. Bedenk jij het lekkerste recept?

GEEF JE SNEL OP VIA: http://www.sportiefklazienaveen.nl/activiteiten-najaar-2014/56-dansen-en-meer-in-sporthal-de-zon


 

5 kilometer wordt IJstijd 4 Mijl 16-11-2015

KLAZIENAVEEN – Het startschot voor het 33e Drenthe Loopfestijn klinkt pas over ruim een half jaar. De voorbereidingen voor dit internationale loopevenement zijn echter alweer in volle gang.
Met het verzoek van veel deelnemers een route langs het Koning Willem Alexander Kanaal te zoeken is de organisatie aan de slag gegaan.
Vervolgens kwam er iets heel bijzonders uit de bus; de IJstijd 4 Mijl.
Wat het Koning Willem Alexander Kanaal zo bijzonder maakt is dat deze nieuwe vaarroute dwars door de Hondsrug gaat. De Hondsrug is uniek door zijn ontstaan tijdens de voorlaatste IJstijd.
Met een bijna kilometer dik ijspakket kwamen enorme zwerfkeien mee. Deze keien kregen een plek langs het IJstijdpad waarop deelnemers aan de 4 Mijl langs het Koning Willem Alexander Kanaal lopen. Een unieke belevenis.
De start van de IJstijd 4 Mijl is in het centrum van Klazienaveen. Via van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Mr. Ovingstraat, Kazerneweg, fietstunnel A37 en De Streek slaan deelnemers op de Mr. Ovingstraat voor de Trambrug linksaf het Oosterbos in. Daar passeren ze ondermeer de Koppelsluis.
Aan het eind van het IJstijdpad langs het Koning Willem Alexander Kanaal komen de deelnemers weer op de Vastenow en vervolgen hun weg naar het centrum van Klazienaveen.
Een onvergetelijke belevenis tijdens het 33e Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei 2016.
 
 
Het 33e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 29 mei 2016 in Klazienaveen. Op het programma staan naast de 4 Mijl ook de 10 kilometer (tevens Open Drents Kampioenschap), halve marathon (tevens open kampioenschap van Noord Nederland) en de marathon. 
 

Open Dag TC Rackem - 11 september 07-09-2015

Vrijdag 11 september houdt tennisclub Rackem uit Klazienaveen een open dag. Tijdens deze avond kan kennisgemaakt worden met de tennissport en bestaat de mogelijkheid onder begeleiding van tennisleraren zelf aan de slag te gaan met enkele leuke oefeningen. Vanaf 18.00 uur tot ongeveer 20.30 uur staan de poorten van de tennisvereniging aan de Planeet 1 open voor tennisliefhebbers vanaf 5 jaar

Emmense finale 4x4 straatvoetbal 26-05-2015

Woensdag 3 juni start om 13.30 uur de Emmense finale van het 4x4 straatvoetbaltoernooi. Ongeveer 30 teams met leerlingen van groep 5 t/m 8 uit alle dorpen en wijken in de gemeente Emmen, strijden om een plek in de Drentse finales 4x4 straatvoetbal. U bent van harte uitgenodigd om bij het toernooi aanwezig te zijn en de leerlingen aan te komen moedigen! Het toernooi vindt plaats op het Stadionplein voor de Jens Vesting van FC Emmen op Sportpark Meerdijk.

In de Emmense finale strijden de leerlingen om een plek in de Drentse finale. Dit gebeurt in twee categorieën: D-pupillen en E-pupillen. De teams bestaan uit vier, vijf of zes jongens of meisjes.

Districtsfinale ook in Emmen
Zaterdag 13 juni wordt de districtsfinale gespeeld op het Marktplein. De beste teams uit de drie noordelijke provincies voetballen dan om een plaats in de landelijke finale op de Dam in Amsterdam.

Opzet van het toernooi
De KNVB organiseert in meer dan vijftig gemeenten toernooien in de dorpen en wijken. Wanneer een team een toernooi wint gaat het telkens door naar de volgende ronde. Hier wordt dan weer gespeeld tegen de winnende teams van andere toernooien. De weg naar de landelijke finale loopt via stads- en districtsfinales. De beste straatvoetbalteams strijden aan het einde van het seizoen uiteindelijk op De Dam in Amsterdam om het kampioenschap van Nederland!

In Emmen organiseert de KNVB de toernooien in samenwerking met de Buurtsportcoaches van de gemeente Emmen. Met het organiseren van sportactiviteiten beoogt de gemeente Emmen om kinderen op hun eigen niveau kennis te laten maken met verschillende sporten, respectvol te leren omgaan met elkaar en worden kinderen uit verschillende dorpen en wijken dichterbij elkaar gebracht.

Sterk deelnemersveld op 32e Drenthe Loopfestijn 26-05-2015

KLAZIENAVEEN – Het 32e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 31 mei 2015 in sportdorp Klazienaveen. Op het programma staan de Univé Drenthe Marathon, Univé Halve Marathon (tevens Noord Nederlands Kampioenschap), Rabobank 10 kilometer (tevens Drents Kampioenschap), Rabobank 5 kilometer en een viertal Esdal College Jeugdlopen.
Opening
Het marathonweekend wordt geopend op vrijdag 29 mei 2015 in het Esdal College door Tweede Kamerlid Agnes Mulder. Speciale gast van de avond is oud Europees marathonkampioen Gerard Nijboer. Ook wordt Miss Marathon 2015 Viviën Tiben voorgesteld. De avond begint om 19.00 uur.
De presentatie van de avond is in handen van Harm Noor uit Stadskanaal.
Sport en amusement is in Klazienaveen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op zaterdagavond staat de Markt in het teken van de Nacht van de Marathon. Tal van artiesten maken hun opwachting.
Kanshebbers Marathon
De organisatie van het 32e Drenthe Loopfestijn is er in geslaagd een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start van de diverse onderdelen te krijgen. Tereza Zuzankova uit Tsjechië verdedigt haar titel bij de marathon dames. Haar landgenote Regina Prochazkova debuteert in Klazienaveen op de marathon. Belangrijkste kandidaat is echter de Keniaanse Gladys Jepkurui Biwott Met een pr van 2.38.29 moet zij in staat worden geacht het parcoursrecord van Mariska Kramer 2.41 te verbeteren
Bij de heren wordt een interessante strijd verwacht tussen Keniaanse en Marokkaanse lopers. De Marokkaan Hajji Mohammed lijkt met een pr van 2.12 op papier de beste kansen te hebben. Hij won vijf keer de Marathon van Malta. De Kenianen Darius Kiptum Too, Antony Ndungu Mugo, Stephen Kimenia Njogu, Peter Naibei Kwalia en Alex Kiprotich zullen ongetwijfeld zorgen voor een boeiende wedstrijd in de straten in en rondom Klazienaveen.
Sterke Nederlandse inbreng is er van Jay Sauer en Peter Bruinsma.
Kanshebbers Halve Marathon
Op de halve marathon wordt een titanenstrijd verwacht tussen maar liefst vijf Keniaanse toploopsters: Beatrice Musugi Wainaina, Betty Chepkwony, Daisy Kemeli, Joan Aiyabei en Charity Kiprop. De Marokkaanse toploopster Malika Benlafkir en de Tsjechische Lenka Sibravova lijken sterke outsiders.
Het parcours in Klazienaveen staat bekend als een snel parcours. Patrick Kiplagat en Hillary Maiyo uit Kenia gaan van start met als uitgangspunt een toptijd van rond de 60 minuten op de halve marathon. De Marokkaan Ismail Adim moet in staat worden geacht de Kenianen lange tijd te kunnen volgen.
Kanshebbers 10 kilometer
De jonge Fanos Tekle is een groot talent uit Ethiopie. Zij wil uitkomen op de Olympische Spelen in Brazilie. Zij neemt het op de 10 kilometer op tegen de houdster van het parcoursrecord in Klazienaveen: de Keniaanse Chelangat Sang.
Op de 10 kilometer heren lijken Marokkaanse atleten de dienst uit te gaan maken: Elbourabia Soufiyou en Outaleb Abd-ennabi.
Programma:
12.00 uur Start Univé Marathon
12.30 uur Start Univé Halve Marathon (tevens Noord Nederlands Kampioenschap)
15.00 uur Start Rabobank 5 kilometer
15.45 uur Start Rabobank 10 kilometer (tevens Drents kampioenschap)
 

Leerlingen Esdal College Klazienaveen lopen voor Energy4Kids 09-04-2015

De Esdalloop is onderdeel van het 32e Drenthe Loopfestijn op zondag 31 mei 2015. Afgelopen jaar liepen bijna 200 jonge atleten van de locatie Klazienaveen in hun groene shirts over het 3 kilometer lange parcours. Een indrukwekkend gezicht.
Ook dit jaar kunnen de leerlingen van het Esdal College Klazienaveen zich weer inschrijven voor het evenement en daarmee een prachtige sportieve prestatie leveren.
Dit jaar heeft de school voor Energie4Kids als goed doel gekozen.
Voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte is er helaas geen medicijn; 70% wordt dan ook niet volwassen en 50% overlijdt voor hun 10e verjaardag.
Dat vindt de school onacceptabel en door geld in te zamelen hoopt men kinderen met deze zeldzame en ernstige stofwisselingsziekte zicht te geven op een toekomst.

Prachtige tussenbalans voorinschrijving 32e Drenthe Marathon Loopfestijn 04-03-2015

KLAZIENAVEEN – De voorinschrijving voor het 32e Drenthe Marathon Loopfestijn is geopend op 1 december 2014.
Drie maanden later laat de tussenbalans een prachtig resultaat zien.
Op 1 maart hadden zich maar liefst 115% meer deelnemers ingeschreven ten opzichte van dezelfde datum in 2014.
Deelnemers aan het 32e Drenthe Marathon Loopfestijn zijn op dit moment afkomstig uit 10 verschillende landen: Nederland, Italië, België, Duitsland, Kenia, Canada, Tsjechië, Slowakije, Marokko en Frankrijk.
 
Verwacht dat hier binnenkort nog 6 nationaliteiten aan toegevoegd kunnen worden.
 
Voorinschrijving is mogelijk tot en met 4 mei 2015 via www.inschrijven.nl of www.drentheloopfestijn.nl. Afhalen van de startnummers is mogelijk op zondag 31 mei 2015 vanaf 9.00 uur in het inschrijfbureau op sportpark De Planeet in Klazienaveen.
Nainschrijving is ook nog mogelijk op zondag 31 mei vanaf 9.00 uur tot een half uur voor de wedstrijd. Om lange wachttijden te voorkomen adviseert de organisatie gebruik te maken van de voorinschrijving.
 
Run your personal record in Klazienaveen!!
 

Viviën Tiben Miss Marathon 2015 24-02-2015

KLAZIENAVEEN - De 24-jarige Viviën Tiben uit Klazienaveen is gekozen tot Miss Marathon 2015. Het 32e Drenthe Marathon Loopfestijn wordt gehouden op zondag 31 mei 2015.
"Echt leuk om Miss Marathon 2015 te zijn. Ik maakte het evenement altijd als toeschouwer mee. Straks allemaal van dichtbij. Ik kijk er nu al naar uit" zegt een enthousiaste Viviën.
Op vrijdagavond wordt zij tijdens de opening van het marathon weekend voorgesteld en op zondag geeft ze niet alleen het startschot voor de deelnemers aan de jeugdloop maar reikt ze ook de prijzen uit aan de winnaars van de diverse onderdelen.
De in Klazienaveen geboren en getogen Viviën werkt full-time bij Op=Op Voordeelshop in Emmen. Verder is ze een sportieve vrouw. Tot haar 15e handbalde ze bij Actief en tegenwoordig traint Viviën 2 tot 3 keer bij  Pollux Sport en Fitness in Klazienaveen.
De sponsors van Miss Marathon 2015 zijn Miriam's Haarmode,Flair Fashion, Eva's Bodywear, Safrano-Nails-Byoux en Beauty, De Tasse en Beauty salon Only for you.
 

Open dag TC Rackem 24-02-2015

KLAZIENAVEEN – Zaterdag 21 maart houdt tennisclub Rackem uit Klazienaveen een open dag. Tijdens deze ochtend kan kennisgemaakt worden met de tennissport en bestaat de mogelijkheid onder begeleiding van tennisleraren zelf aan de slag te gaan met enkele leuke oefeningen.  Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 11.45 uur staan de poorten van de tennisvereniging aan de Planeet 1 open voor tennisliefhebbers vanaf 5 jaar. 
 

Rapid Wheels gekozen tot Vereniging van het jaar 2014 02-12-2014

NIEUWEGEIN/KLAZIENAVEEN – Tijdens de “Dag van de Wielersport” is fietscrossvereniging Rapid Wheels gekozen tot “Vereniging van het jaar 2014”. In een spannende strijd liet de Klazienaveense vereniging CS030 uit Utrecht en H.S.C de Bataaf uit Zwanenburg achter zich.

 

Beachvelden op plaats van oude sporthal 02-12-2014

KLAZIENAVEEN – Sportief Klazienaveen is een prachtige sportaccommodatie rijker. Op de plaats van de oude sporthal De Zon zijn beachvelden aangelegd. Ook een fietscrossbaan voor de jongste jeugd krijgt hier een plaats.
Het hekwerk wordt binnenkort geplaatst.
De totstandkoming is een goed voorbeeld waartoe samenwerking van diverse instanties en verenigingen toe kan leiden.

 

Inschrijving 9e Plus Fischer Triathlon Klazienaveen geopend 02-12-2014

KLAZIENAVEEN – De 9e Plus Fischer Triathlon Klazienaveen wordt gehouden op zondag 23 augustus 2015. De inschrijving voor dit sportspektakel is vanaf verleden week geopend.
Inschrijving is mogelijk via de website: www.triathlonklazienaveen.nl
De Nederlandse Triathlon Bond heeft besloten om voor 2015 en 2016 het Nederlands Kampioenschap Halve Triathlon toe te kennen aan Klazienaveen. Verder staan de Olympische Triathlon en de Sprint Triathlon op het programma.
 

Martin Moes voorzitter Regiobank/Tjoba 02-12-2014

KLAZIENAVEEN - De 51-jarige Martin Moes uit Klazienaveen is tijdens de algemene ledenvergadering gekozen tot de nieuwe voorzitter van de volleybalvereniging Regiobank/Tjoba. Daarmee volgt hij Theo Gerth op die afgelopen jaar afscheid nam.
Helaas moest Martin de eerste vergaderingen verstek laten gaan vanwege een verkeersongeluk waarbij hij zijn rug brak. Inmiddels is hij in zoverre hersteld dat Martin de vergaderingen kan bijwonen.
"Ik moet nog wel gebracht en gehaald worden maar het gaat steeds een beetje beter" zegt Martin tegen de Dorpskrant Klazienaveen. Via zijn volleyballende dochter Alise kwam de nieuwe voorzitter in contact met de Klazienaveense volleybalvereniging.
"Een prachtige vereniging, op de goede weg maar nog niet helemaal waar ze graag willen zijn. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen" gaat Martin verder.
Naast voorzitter van Regiobank/Tjoba is Martin Moes ook penningmeester van buurtvereniging Het kruidenveld.
 

Harry Koster nieuwe voorzitter De Treffers'70 02-12-2014

KLAZIENAVEEN - Harry Koster is tijdens de algemene ledenvergadering met meerderheid van stemmen gekozen tot de nieuwe voorzitter van tafeltennisvereniging De Treffers'70.
Daarmee is hij de opvolger van Hendrikus Velzing die na 25 jaar voorzitterschap afscheid nam.
Harry Koster is een bevlogen tafeltennisser, al 44 jaar jaar staat hij achter de groene tafel. Op 60-jarige leeftijd speelt hij nog in het 5e team op 1e klasse niveau.
 

32e Drenthe Marathon Loopfestijn opent voorinschrijving 25-11-2014

Klazienaveen - Het 32e Drenthe Marathon Loopfestijn wordt gehouden op zondag 31 mei 2015 in Klazienaveen. Op het programma staan naast de Univé Marathon ook de Univé Halve Marathon (tevens Open Noord Nederlands Kampioenschap), Rabobank 10 kilometer (tevens Open Drents kampioenschap), Rabobank 5 kilometer en de Esdal College Jeugdlopen.

De groei van het aantal deelnemers zit er de laatste jaren behoorlijk in; zowel in 2013 als in 2014 kon 15% meer deelnemers worden ingeschreven. Met name de groei van de buitenlandse atleten is opmerkelijk. De organisatie zet dit jaar opnieuw in op een groei van 10 tot 15 procent.

De voorinschrjving voor het internatonaal loopspektakel is mogelijk vanaf 1 december 2014 via www.inschrijven.nl en www.drentheloopfestijn.nl
Onder de voorinschrijvers worden een paar dames- en heren hardloopschoenen verloot.
De voorinschrijving sluit op 1 mei 2015

Kindertriathlon Klazienaveen 14-07-2014

24 augustus Kindertriathlon in Klazienaveen.
Klik voor meer informatie op de flyer.

Emmense Jeugd Olympiade 2014 05-07-2014

Sportief je vakantie in? Dat kan! Doe mee aan de Emmense Jeugd Olympiade op zaterdag 5 juli (de eerste zaterdag van de zomervakantie).

Zwem-prestatietocht 06-06-2014

Op vrijdagavond 20 juni is er een Zwem-prestatietocht in het Koning Willem Alexanderkanaal.
Klik op de flyer voor meer informatie.

Leerlingen Esdal College lopen voor Kika 26-03-2014

KLAZIENAVEEN – Leerlingen van het Esdal College lopen tijdens het 31e Drenthe Loopfestijn voor Kika. De komende tijd gaan de deelnemende leerlingen sponsoren vinden voor hun loop over 3000 meter.
Het Esdal College Klazienaveen hoopt dat heel veel leerlingen van de school meelopen om een zo hoog mogelijk bedrag te kunnen overmaken aan Kika.
Ook tijdens de lessen zal de komende tijd aandacht worden besteed aan Kika.
Tijdens het 31e Drenthe Loopfestijn op zondag 25 mei 2014 zal het Esdal College met een stand in het centrum aanwezig zijn. Ook dan kan er nog gesponsord worden.
Samen werken we kinderkanker de wereld uit!

Parcours jeugdloop Drenthe Loopfestijn 2014 is bekend 18-03-2014

Het parcours voor de Jeugdlopen van het Drenthe Loopfestijn is bekend. Er kan dus al druk getraind worden voor deze loop. Binnenkort kun je je opgeven via deze site. de Informatie volgt nog.

Judith Hulst Miss Marathon 2014 27-02-2014

Judith Hulst Miss Marathon 2014
 
KLAZIENAVEEN - De 23-jarige Judith Hulst uit Klazienaveen is gekozen tot Miss Marathon 2014. Tijdens het 31e Drenthe Loopfestijn op zondag 25 mei 2014 is zij de mooie blijkvanger. Judith zal worden voorgesteld op vrijdag 23 mei 2014 in het Esdal College wanneer het startsein wordt gegeven voor het marathonweekend. Verder zal Miss Marathon 2014 het startschot geven voor de Jeugdlopen en bloemen en prijzen uitreiken aan de winnaars van de diverse onderdelen.
Judith studeert Commerciële Economie aan de Stenden Hogeschool in Emmen en werkt bij de Plus Supermarkt en doet ook hostess en modellen werk voor Amanda's Angels.
"Elk jaar ben ik als toeschouwer aanwezig bij het Drenthe Loopfestijn, alleen dit jaar niet enkel als deel van het publiek maar als Miss Marathon 2014" zegt een trotse Judith tegen de Dorpskrant Klazienaveen, "die ervaring is natuurlijk heel anders. Ik zie elk jaar Miss Marathon voorbij komen, maar niet gedacht dat ik daar eens zou mogen staan. Ik verwacht dat je elk onderdeel nu veel bewuster meekrijgt, waar je normaal vooral let op deelnemers die je kent en hoe zij presteren. In het verleden heb ik gevolleybald, heb enkele pogingen gedaan tot hardlopen, maar helaas telkens weer de poging gestaakt. Ik vind het een prestatie van de deelnemers die elk jaar meedoen aan het evenement".
Miss Marathon 2014 wordt gekleed door Paris2Day, visage Ellie Wessel en kapster Miriam's Haarsalon

Ruim baan voor de jeugd tijdens 31e Drenthe Loopfestijn 27-02-2014

Ruim baan voor de jeugd tijdens 31e Drenthe Loopfestijn
 
KLAZIENAVEEN – Voor de jeugd wordt veel tijd en ruimte ingeruimd tijdens het 31e Drenthe Loopfestijn op zondag 25 mei 2014.
In het centrum van Klazienaveen wordt een parcours uitgezet voor de diverse leeftijdscategorieën.
Het Esdal College heeft haar naam verbonden aan de jeugdlopen.
Het programma voor de jeugd:
Start 10.30 uur 6 en 7 jarigen 750 meter
Start 10.45 uur 8, 9 en 10 jarigen 1000 meter
Start 11.00 uur 11 en 12 jarigen 1500 meter
Start 11.15 uur leerlingen Esdal College 3000 meter
Deelname voor de jeugd is gratis.

Aanmelden voor loopclinics nog steeds mogelijk 27-02-2014

Aanmelden voor loopclinics nog steeds mogelijk
KLAZIENAVEEN – De Loopgroep Klazienaveen organiseert voor de 12e keer loopclinics als voorbereiding op het Drenthe Loopfestijn op zondag 25 mei 2014. De loopclinics worden gehouden in de periode van zondag 9 maart tot en met donderdag 22 mei 2014.
Inschrijving voor de 5 km, 10 km en halve marathon is mogelijk tot en met 8 maart 2014 via de website: www.loopgroepnoordnederland.nl
De informatieavond over de clinics is inmiddels achter de rug en was bijzonder geslaagd. Naast trainer Peter Rolink van de Loopgroep Klazienaveen waren ook Jans Jagt van het Drenthe Loopfestijn en Tanja Verhaar van SportBOXX aanwezig om de belangstellenden te informeren over de loopclinics, het Drenthe Loopfestijn en over schoenen en kleding.
Alle afstanden starten op zondag 9 maart 2014 om 9.00 uur op de hardloopbaan De Luna.

29e editie Heigro stratenvoetbal- en volleybaltoernooi 27-02-2014

29e editie Heigro stratenvoetbal- en volleybaltoernooi
KLAZIENAVEEN - Zaterdag 26 april  a.s. wordt er bij de voetbalvereniging Klazienaveen de allereerste Koningsdag groots gevierd met de 29e editie van het Heigro stratenvoetbal- en volleybaltoernooi. Sinds vorig jaar  wordt het toernooi door een nieuwe commissie geleid en door de medewerking van moeder natuur, fanatieke sporters en vele vrijwilligers bleek het een geweldige dag te worden.
Het voetbaltoernooi  zal wederom op kleine veldjes in de 5 tegen 5 vorm plaatsvinden met toepassing van de zaalregels. De wedstrijden van het volleybaltoernooi worden door scheidsrechters van Tjoba gefloten en de teams zijn verplicht om 2 dames op te stellen.
Naast de wedstrijden zal er voldoende vermaak zijn voor jong en oud; zo is er een boardingvoetbal aanwezig en een springkussen voor de kleinsten. DJ Ronald Kreeft zal de deelnemers en toeschouwers muzikaal opwarmen waarbij de dag afgesloten wordt met een optreden van het muzikale duo “De Spelbrekers”. Ook voor de niet-sporters zal overdag en tijdens de derde helft voldoende gezelligheid te beleven zijn.
Opgave voor het toernooi kan nog tot en met zondag 6 april via het opgaveformulier op www.vvklazienaveen.nl  
 

Wekelijkse training loopfietsen 24-02-2014

Vanaf 4 april start Rapid Wheels op de vrijdagmiddag met loopfietstrainingen op de fietscrossbaan in Klazienaveen. De trainingen vinden wekelijks plaats tot en met 27 juni 2014. Daarna is er een zomerstop.

Wees er snel bij, eerste groep maximaal 15 deelnemers!

Maximum leeftijd deelname is 4 jaar. Er is geen minimum leeftijd, zolang deelnemer zich maar zelfstandig kan voortbewegen op de loopfiets.

De training duurt van 14.30 tot 15.30 uur.

Kosten loopfietstraining van 4 april t/m 27 juni bedraagt € 38,- inclusief verzekering.

De vereniging meld deelnemer aan als basislid van de KNWU, Met dit basislidmaatschap zijn deelnemers verzekerd tijdens de trainingen. Dit lidmaatschap loopt automatisch door t/m 31 december 2014. Daarna komt deze te vervallen.

De volgende regels moeten in acht worden genomen:

 • Lange broek, shirt met lange mouwen en helm is verplicht
 • Het is niet toegestaan om met sandalen of teenslippers deel te nemen
 • Handschoenen worden aanbevolen
 • Maximale wieldiameter loopfiets is 12 inch (30,48 cm)
Meer info en aanmelden: http://www.rapidwheelsbmx.nl/training

Fietscross durf jij het aan? 13-02-2014

Fietscross durf jij het aan?

Nieuwe leden die nog geen licentie hebben mogen 3x gratis komen trainen op de fietscrossbaan in Klazienaveen.

Leenfietsen en helmen zijn beschikbaar!

Wanneer? Elke woensdag van 17.45 tot 18.45 uur

Waar? Fietscrossbaan Rapid Wheels Klazienaveen, Leeuw 1

Minimum leeftijd? Vanaf 4 jaar

Kosten? Gratis

Vragen? Stuur een mailtje naar info@rapidwheels.nl

Wekelijks Loopfiets - trainingen in Klazienaveen 04-02-2014

Als eerste in Nederland!

Vanaf 4 april start Rapid Wheels met wekelijkse loopfiets trainingen op de fietscrossbaan in Klazienaveen voor kinderen 2 t/m 4 jaar. Om deze doelgroep kennis te laten maken met deze activiteit wordt er op 29 maart vanaf 10.30 tot 12.00 uur een kennismakingsdag georganiseerd.

Kinderen leren spelenderwijs balans, coördinatie en motoriek ontwikkelen.

Deelname aan deze dag is gratis, het is niet noodzakelijk om je hiervoor aan te melden.

Er zijn op deze dag leenfietsen en helmen beschikbaar.

Je hoeft geen lid te zijn van de vereniging om deel te mogen nemen.

Meer info over de wekelijkse trainingen volgt later. Voor vragen kunt u mailen: info@rapidwheels.nl

Klazienaveen wil Challenge of Ironman 30-01-2014

Klazienaveen wil Challenge of Ironman
 
Dat het bestuur van stichting Triathlon Klazienaveen vol ambities zit, blijkt wel uit de nieuwste plannen: Klazienaveen wil lid worden van de Challenge family. Ze wordt daarbij gesteund door de NTB, gemeente Emmen en provincie Drenthe. Op 24 augustus 2014 gaat Triathlon Klazienaveen naast de Nederlandse Kampioenschappen Master OD, een halve Triathlon organiseren. Bij deze wedstrijd  zal een delegatie van de Challenge family worden uitgenodigd om de wedstrijd op het snelle en mooie parcours te volgen.
 
Het parcours zal maar weinig aangepast hoeven te worden om deze halve Triathlon te kunnen organiseren.
Gestart wordt er in het brede Van Echtenskanaal, die midden in het centrum van Klazienaveen uitkomt en waar zich ook het parc-ferme bevindt.
De finish midden in het centrum trekt elk jaar duizenden toeschouwers, die de sporters verwelkomen.
De inschrijving is vanaf deze maand mogelijk en zal duren tot 1 week voor de start. Na-inschrijving is helaas niet mogelijk.
Voor info : www.triathlonklazienaveen.nl

Verloting hardloopschoenen onder voorinschrijvers Drenthe Loopfestijn 29-01-2014

KLAZIENAVEEN – De voorinschrijving voor het 31e Drenthe Loopfestijn is op 1 december 2013 van start gegaan. Tot en met 4 mei 2014 is voorinschrijving mogelijk via www.inschrijven.nl of via www.drentheloopfestijn.nl
Naast de korting op het inschrijfgeld heeft voorinschrijving als leuk voordeel dat de naam van de deelnemer op het startnummer wordt vermeld.
Op dit moment is de voorinschrijving 10 procent hoger ten opzichte van 2013.
Het startnummer kan op zondag 25 mei 2014 bij het inschrijfbureau in de kantine van de vv Klazienaveen worden gehaald.
Net als afgelopen jaar worden onder de voorinschrijvers een paar dames en heren hardloopschoenen verloot.
Deze actie wordt mogelijk gemaakt door SportBOXX aan de Langestraat 106.

Loopclinics ter voorbereiding op de 5 km, de 10 km en de halve marathon van het Drenthe Loopfestijn 29-01-2014

KLAZIENAVEEN - Loopgroep Noord Nederland Klazienaveen organiseert loopclinics als voorbereiding op de 5 km, de 10 km, en de halve marathon van het Drenthe Loopfestijn op 25 mei 2014.
De clinics zijn zowel voor de onervaren als de ervaren lopers bedoeld. Iedereen die goed gezond is mag meedoen. De clinics worden gehouden van 9 maart tot en met 22 mei 2014.
Er zullen altijd mensen zijn die twijfelen of ze het wel aankunnen. De ervaring leert dat bij voldoende inzet en deelname aan het trainingsschema, die twijfel niet nodig is. Voor de mensen die twijfelen of die vragen hebben wordt dit jaar speciaal een informatieavond gehouden op 17 februari 2014 in Sporthal de Zon te Klazienaveen. Leden van de loopgroep, maar ook van het bestuur van het Drenthe Loopfestijn zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven over de clinics en over het Loopfestijn zelf. Ook zijn er medewerkers van SportBOXX Klazienaveen aanwezig die informatie kunnen verstrekken over goede loopkleding en schoeisel.
Er zijn dit jaar 6 groepen waarbij iedere groep gericht naar een bepaald doel toe werkt. De 5 kilometer groep traint 2 keer per week onder begeleiding en 1 keer per week op basis van zelftraining. Alle andere groepen trainen 3 keer per week onder begeleiding van de loopgroep.
Groep 1
Deze groep richt zich op het uitlopen van de 5 kilometer. Iedereen die gezond is mag meedoen.
Groep 2 en 3
Deze groepen richten zich op het uitlopen van de 10 km. Deelnemers moeten gezond zijn en ongeveer 5 km aaneen kunnen hardlopen.
Groep 4.
Deze groep richt zich ook op de 10 km maar heeft een streeftijd van 50 minuten. Dit zijn over het algemeen lopers die al 5 km in 26 minuten kunnen lopen.
Groep 5.
Deze groep richt zich op het uitlopen van de halve marathon. Deelnemers moeten gezond zijn en 10 kilometer aaneen kunnen hardlopen, waarbij het tempo niet belangrijk is.
Groep 6.
Deze groep richt zich op het lopen van de halve marathon in een tijd tussen de 1:30 en 2:00 uur. Het is bedoeld voor lopers die 10 kilometer binnen 50 minuten kunnen lopen.
 
De deelnamekosten zijn € 20,00 voor leden en € 50,00 voor niet-leden. Alle deelnemers ontvangen een gratis startbewijs voor het Drenthe Loopfestijn en tevens een kortingsbon van 15 % op aankopen van loopkleding en loopschoeisel bij SportBOXX Klazienaveen.
Meer informatie over de clinics en over de informatieavond van 17 februari 2014 is te vinden op de website: www.loopgroepnoordnederland.nl . Ook kan men bellen met Henk Rolink 06-46643975 en/of Henk Keuter 06-54347926.
Inschrijven voor de clinics kan vanaf 1 februari 2014 via de website.

Klaas Snippe zet punt achter voorzitterschap Rapid Wheels 29-01-2014

KLAZIENAVEEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van fietscrossclub Rapid Wheels op 30 januari a.s. zetten de voorzitter, secretaris en penningmeester een punt achter hun bestuursfunctie.
inmiddels hebben hun opvolgers al een half jaar "meegelopen" om straks de functies geruisloos over te kunnen nemen.
De Dorpskrant Klazienaveen had een gesprek met voorzitter Klaas Snippe. Negen jaar heeft hij in het bestuur gezeten, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter.
 
Jeugd
"Fietscrossen is een sport voor jonge mensen, het is ook goed dat er ook jonge bestuursleden zijn om de club richting te geven" zegt de 57-jarige Klazienavener tegen de Dorpskrant Klazienaveen.
Als actief fietscrosser kan Klaas terugkijken op een prachtige carrière. Zo was hij kampioen van Groningen en twee keer Drents kampioen.
In 1998 maakte hij de overstap van de Turbo's in Barger-Oosterveld naar Rapid Wheels. "Bij de Turbo's was het einde van de fietscrossclub nabij maar wat ik bij Rapid Wheels aantrof was niet veel beter. Met pijn en moeite werd de club in stand gehouden. Het is aan oud-voorzitter Anne Ottens en Bert Peters te danken dat de club bleef voortbestaan omdat zij  in de club geloofden. Er werd zelfs voorzichtig gedacht aan een nieuwe baan om te kunnen overleven. Op het absolute dieptepunt telde de club nog drie actieve leden".
In 2009 werd Klaas voorzitter van Rapid Wheels. "Natuurlijk had ik bepaalde ideeën over de sport en die werden ook uitgevoerd maar doordat de sport Olympisch werd groeide het aantal leden ook weer. Langzaam maar zeker werden we weer een volwaardige vereniging. Op dit moment telt de club ongeveer 75 leden. Maar ook door de organisatie van grote evenementen werd onze club op de kaart gezet".
 
Nieuwe baan
Met de aanleg van de nieuwe fietscrossbaan op sportpark De Planeet beschikt Rapid Wheels anno 2014 over een internationale fietscrossbaan.
"Daarmee ging ook het niveau van onze leden met sprongen omhoog. Door het aantrekken van goede trainers als Martijn Scherpen, Frank Heijnen en Jan Geerling behoren een aantal renners nu tot de Nederlandse top".
Over vier maanden wordt in Klazienaveen het Europees kampioenschap fietscross gehouden. Een waar sportspektakel waar naar verwachting tegen de 2 duizend fietscrossers aan de start zullen staan, waaronder deelnemers van de Olympische Spelen in Londen.
"Dat wordt een groots sportfeest. Het vergt enorm veel van de vele vrijwilligers. Daar heb ik veel waardering voor. Op dit moment komen Duitse en Belgische fietscrossers al naar Klazienaveen om hier te trainen om straks tijdens het EK zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan. Eigenlijk neem ik afscheid op een moment dat de organisatie staat als een huis. Een mooie baan, een goed jong bestuur en de vele vrijwilligers maken van de vereniging een sterk geheel. Dat betekent echter niet dat ik straks in een zwart gat zal vallen. Ik kan geen definitief afscheid nemen van deze prachtige club. Op afroep ben ik zeker beschikbaar voor de kantine of ander werkzaamheden. Gelukkig kan ik straks wat meer aandacht aan mijn kleinkinderen gaan besteden" besluit Klaas Snippe.

Uniek fietscross initiatief Rapid Wheels 03-01-2014

KLAZIENAVEEN – De voorbereidingen voor ronde 7en 8 van het Europees Kampioenschap fietscross op 31 mei en 1 juni 2014 zijn in volle gang.
In de aanloop hierop wordt op 4 april 2014 een uniek fietscross evenement door fietscrossclub Rapid Wheels georganiseerd. Vanaf deze datum start de club met wekelijkse loopfietstrainingen op de fietscrossbaan voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.
Om deze doelgroep kennis te laten maken met deze activiteit, wordt op 29 maart 2014 vanaf 10.30 tot 12.00 uur een kennismakingsdag georganiseerd. Deelname aan deze dag is gratis, het is niet noodzakelijk je hiervoor van te voren aan te melden.
Er zijn op deze dag leenfietsen en helmen beschikbaar. Voor vragen kun je mailen naar: info@rapidwheels.nl

De Brikkenmikkers succesvol op NK Teams 03-01-2014

KLAZIENAVEEN - Het Nederlands kampioenschap sjoelen voor teams in Voorthuizen zat met 60 teams uit heel Nederland helemaal vol geboekt. Van de vijf deelnemende Brikkenmikker-teams die aan dit Nederlands Kampioenschap mee deden, zijn er maar liefst drie in de prijzen gevallen.  Een podium zat er helaas niet in voor Elly Mensen, Eric Mensen, Tienus de Vries en Sjaak de Vries. Het Hoofdklasse-team van de Brikkenmikkers is op de 6e plaats geëindigd.  Het team in de 1e klasse sjoelde zich naar een mooie 2e plaats, ze stonden na de eerste ronde nog 4e. Dit team bestaat uit : Janny Koops, Gradus Mensen, Jonas Klunder en Manfred Ravens.  Het derde team team in de 3e klasse heeft het supergoed gedaan en werd Nederlands kampioen. Dit team bestaat uit Mieke de Jonge, Jacquelien Klunder, Jans Sloots en Albert van Urk. Na de eerste ronde stond dit team nog op de 3e plaats en ze hebben zich knap naar de eerste plaats gesjoeld.  Team 4 in de 4e klasse heeft zich naar een mooie 2e plek op het NK gesjoeld. De 1e ronde stonden ze nog op de 5e plek: Femia Klunder, Ellen de Vries, Louise Klunder en Roelof Hoekman. Het was jammer dat na zo'n mooie inhaalslag ze maar 5 puntjes te kort kwamen voor de titel in deze klasse. Het 5e team was tijdens het NK ingedeeld in de open klasse, zij zijn op de 5e plaats geëindigd. Dit team bestaat uit: Ilona Pol, Tineke Gort, Jans Klunder en Joran Peters. Opvallend was dat ieder team van de Brikkenmikkers in de 2e ronde beter sjoelden.

Open Noord Nederlands kampioenschap Halve Marathon tijdens 31e Drenthe Loopfestijn 03-01-2014

KLAZIENAVEEN – Het 31e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 25 mei 2014 in sportdorp Klazienaveen. Naast de Univé marathon staan ook de Univé halve marathon, Rabobank 10 kilometer Open Drents kampioenschap, Rabobank 5 kilometer en de Esdal College Jeugdlopen op het programma.
 
Voor het eerst wordt tijdens de 31e editie ook gestreden om het Univé Open Noord Nederlands kampioenschap halve marathon. De start van dit onderdeel is om 12.30 uur in het centrum van Klazienaveen.
De halve marathon is het snelst groeiende onderdeel van het Drenthe Loopfestijn.
In totaal roeide het evenement in 2013 met 15 procent. Ook dit jaar verwacht de organisatie opnieuw een groei.
Het vlakke parcours leent zich uitstekend voor toptijden. De Keniaan Shadrack Kimaiyo bij de heren de klok stilstaan op 1.02.48 en bij de dames was de Keniaanse Gladys Kiprotich met 1.15.34 de rapste.
 
De voorinschrijving voor het 31e Drenthe Loopfestijn is inmiddels geopend. Inschrijving is mogelijk via www.inschrijven.nl en www.drentheloopfestijn.nl

De verdwenen marathonloper 10-12-2013

Tekst: Jans Jagt
De dag begon nevelig. De ervaring leerde dat het in deze tijd van het jaar dan een mooie dag zou worden. Het was de laatste zondag van mei. De 29e Marathon van Klazienaveen staat op het programma. Een sfeervol internationaal hardloopevenement dat lopers uit alle delen van de wereld naar het voormalige veendorp brengt. Het dorp is trots op haar marathon. Hier worden hardlopers als het ware nog op handen gedragen.

De Kilometervreters
De deelnemers worden getrakteerd op een prachtig panoramisch parcours, langs het mystieke Oosterbos, over de historische trambrug over het nieuwe Prins Willem Alexanderkanaal en over de flanken van de Hondsrug. De naar schatting twintig duizend toeschouwers vormen elk jaar een indrukwekkend decor in het centrum van Klazienaveen. Alle reden voor de 36-jarige Mario van Manen om eens naar Zuidoost-Drenthe te rijden en te proberen de 42 kilometer en 195 meter tot een goed einde te lopen. Mario is lid van de atletiekvereniging De Kilometervreters en had zich zes weken geleden al ingeschreven. Hij was de enige van zijn vereniging. Zijn teamgenoten vonden de afstand naar Klazienaveen te groot. Toch had Mario de afstand van Rotterdam naar Klazienaveen binnen twee uur overbrugd. Vanaf Zwolle leek het alsof hij de autoweg voor zichzelf had, een prachtige rit langs mooie dorpen. Alleen de flarden mist waren af en toe best vervelend.

‘‘Daar blijft het bij, niemand die startnummer 836 miste’’

Sportfeest
Klazienaveen had zich feestelijk uitgedost voor het sportfeest. Met de jeugdloop was al een start gemaakt. Honderden kinderen tussen de zes en twaalf liepen over hetzelfde parcours waar later op die dag ook de Kenianen, Russen, Belgen, Fransen, Tsjechen, Ethiopiërs, Nederlanders en veel Duitsers een fantastische prestatie zouden leveren. Alvorens zijn startnummer op te halen, bekeek Mario de jeugdloop en probeerde een paar kilometers van het parcours in zich op te nemen. Het zag er inderdaad allemaal heel sfeervol uit.
Met zo'n tweehonderd deelnemers behoort de Marathon van Klazienaveen tot één van de kleinste van Nederland. Maar het is tegelijkertijd ook één van de oudste. Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven behoren tot dezelfde leeftijdsklasse. Mario wist zijn plaats, want met een persoonlijk record van 3 uur en 12 minuten hoefte hij niet vooraan te staan. Daarvoor staan een aantal atleten met een persoonlijk record van rond de 2.15 uur. Het kan een mooie wedstrijd worden, zowel bij de dames als de heren.

Een lekker gevoel
Na een tweetal aanlooprondjes beginnen de marathonlopers aan de eerste van de vier grote ronden. Langs het parcours duizenden toeschouwers die elke deelnemer aanmoedigen. Een lekker gevoel. Mario voelt zich goed, de eerste grote ronde zit erop. Het weer zit ook mee, geen wind en het zonnetje wil er ook nog niet echt doorkomen. Op de Herenstreek, achteraan het parcours, blijft het daarom hier en daar nevelig. Mario komt ook de tweede ronde goed door, als hij dit tempo kan handhaven zit verbetering van zijn persoonlijk record er dik in. Ook zijn naam wordt genoemd door de speaker. Mario is er best trots op dat hij op de marathon de enige is die in Rotterdam woont. Hij komt in een groepje van vijf lopers terecht, zij lopen op een tijd rond de drie uur. Alle zes lopers worden nog een keer door de speaker genoemd bij het ingaan van de vierde ronde, Mario loopt achteraan. In deze laatste ronde geniet hij van al het moois dat er onderweg is te zien. Deze marathon is uniek, de charme van een kleine marathon is de fantastische sfeer. In het centrum lijkt het wel een dorpsfeest, prachtig om tussen de duizenden toeschouwers door te lopen.
Op de Herenstreek voelt Mario opnieuw de flarden mist om zich heen. De zes hardlopers voelen hoe dansende mistflarden op het groepje afkomen. De nevel gaat aan vijf lopers voorbij, maar grijpt Mario bij de keel. De eerste vijf lopers horen en voelen verder niets maar Mario is uit het groepje verdwenen. De speaker meldt nog dat het groepje van vijf in een mooie tijd van 2.59 en een beetje over de finish komt. Helaas is Mario van Manen daar niet bij. Hij is waarschijnlijk uitgestapt met een blessure. Daar blijft het bij, niemand die startnummer 836 miste.

‘‘Ze stuurde hem met de ogen. Mario zag geen kans weerstand te bieden’’

Een wit wief
Geraldine woonde aan de Herenstreek, aan het marathonparcours. Haar huisje stond zo'n tweehonderd meter van de straat en lag een beetje verscholen in het Oosterbos. Ze liep tegen de vijftig, tenminste dat dacht men in het nabijgelegen boekweitdorp Nieuw-Dordrecht. Zo vaak zagen de dorpsbewoners haar niet. Soms liep ze een beetje schichtig naar de plaatselijke supermarkt. Ze sprak met niemand en ging met niemand om. Kwajongens plaagden haar soms een beetje. Dan mopperde ze wat voor zich uit. “t Is een wit wief. Kom niet te dicht bij haar in de buurt” was een veelgehoorde waarschuwing van ouders. Waarom? Tja, dat wisten de ouders ook niet. Toch zat er een kern van waarheid in. Geraldine was ruim 44 jaar geleden geboren in Rotterdam. Ze had een slechte jeugd gehad, haar vader sloeg haar dikwijls wanneer hij weer dronken was. Haar moeder deed vrolijk mee en Geraldine was verantwoordelijk voor het huishouden. Voor haar was het een opluchting toen een Engelse zeeman verliefd op haar werd. Twee maanden later waren ze getrouwd. Maar ook dit werd geen succes. De zeebonk kwam gewoon niet meer terug van de eerste zeereis. Geraldine bleef nog drie jaar in de havenwoning wonen alvorens de woningen werden afgebroken om plaats te maken voor een havenloods. Zwaar teleurgesteld in het leven ging Geraldine aan het zwerven en kwam onbedoeld in Zuidoost-Drenthe terecht. In Nieuw-Dordrecht vond ze een oude schuur die ze ombouwde tot een bewoonbare schuur. Geraldine was heel goed in staat voor zich zelf te zorgen. Maar ze ontdekte na verloop van tijd een gave waarvan ze nooit vermoedde dat zoiets bestond.

Mistflarden
Bij stevige mistflarden kon Geraldine helemaal opgaan in de nevel. Ze voelde zich licht en maakte dan lange tochten in de omgeving. Ze ging helemaal op in de mistflarden, niemand die haar ooit heeft zien zweven. Deze laatste zondag van mei was weer zo'n dag. Waarschijnlijk een van de laatste, want de mooiste mistflarden waren er altijd in het vroege voorjaar en in de late herfst. Ze zweefde wat rond in de buurt en zag plotseling een groepje hardlopers op de Herenstreek. Dit was haar kans wraak te nemen op mannen. Mannen die haar zoveel verdriet in het leven hadden gedaan. Niemand zou merken wanneer Geraldine de laatste loper in de mist liet oplossen en meenam naar haar schuur. Pas voor haar deur liet ze Mario vallen. Langzaam maar zeker zag Mario de nevel veranderen in een vrouw. Ze stuurde hem met de ogen. Mario zag geen kans weerstand te bieden.

Wat er allemaal in het afgelopen jaar met hem was gebeurd, Mario kon het niet navertellen. Het was of zijn hersenen waren doorgespoeld. Alles was weg. “Je bent hier op één dag na precies een jaar geweest. Morgen mag je weer gaan en staan waar je maar wilt. Morgen is het zondag, de laatste dag in mei.” hoorde hij Geraldine zeggen. Ze had zich mooi gemaakt. Vroeger zal ze een mooie vrouw zijn geweest. “Dit is dus mijn laatste nacht hier? Laat mij morgen aansluiten bij een groep hardlopers zodat ik mijn marathon kan afmaken.” Geraldine ging naast Mario zitten en streek hem over zijn dunne haardos. “Dat beloof ik als je vannacht bij me blijft slapen.” Mario kon niet meer antwoorden, hij zag geen kans weerstand te bieden.
Geraldine zag er gelukkig uit, ze lachte zelfs naar hem toen hij de volgende morgen zijn ogen in haar bed opende. De dag begon nevelig. Geraldine liet Mario gaan, ongemerkt kon de hardloper met nummer 836 zich aansluiten bij een groepje van vijf hardlopers. Klazienaveen had zich feestelijk opgemaakt voor het 30e Drenthe Loopfestijn. In een tijd van 2.59.23 kwam Mario over de finish. Hij had een prachtig persoonlijk record op zijn naam staan. Volgend jaar kwam hij zeker terug!

 


 

Jans Jagt is als pr-functionaris verbonden aan het Drenthe Loopfestijn. In zijn vrije tijd schrijft hij korte verhalen, dit leverde hem de Calami Literatuurprijs 2013 op. Dit verhaal is opgenomen in de bundel 'Gebaande paden'.

Wedstrijdsecretaris Willem Roewen neemt na 25 jaar afscheid 03-12-2013

KLAZIENAVEEN – Willem Roewen is 25 jaar wedstrijdsecretaris van tafeltennisvereniging De Treffers'70 geweest. Nu vindt de 76-jarige Klazienavener het genoeg en hij neemt op zondag 24 november a.s. afscheid tijdens de thuiswedstrijd van het 1e herenteam in de eigen tafeltennishal.
“Het is een prachtige tijd geweest, ik had die jaren voor geen goud willen missen” zegt Willem in een gesprek met de Dorpskrant Klazienaveen.
 
“Tja, hoe kom je in de tafeltennissport terecht? In mijn jongere jaren heb ik gevolleybald in Erica maar door de kinderen ben ik bij De Treffers'70 gekomen. Eerst kwam mijn zoon Hans en later dochter Heleen bij de tafeltennisclub. Je groeit er langzaam maar zeker in en voor je weet ben je wedstrijdsecretaris. Vooral de tijd met Heleen is natuurlijk een prachtige tijd geweest. Met onder meer Lydia Schoonewille en later Gerdie Keen, Elena Timina en Diana Bakker werden talloze Nederlandse titels veroverd. Ik denk alle tafeltennishallen van Groningen tot Zeeland wel gezien te hebben. Met een aantal Chinezen en Bettine Vriesekoop in de ploeg werd zelfs de Europese titel veroverd. Vooral de uitwedstrijd in het Duitse Langweid en de finale in Klazienaveen waren onvergetelijk. Heleen speelt trouwens nog steeds in Hoogeveen en heeft haar trainersdiploma behaald”.
 
“Het werk van wedstrijdsecretaris is in de afgelopen 25 jaar enorm veranderd. De tafeltennissport telt twee competities per jaar en dat betekent veel werk. Tot voor een paar jaar was het een papiermolen waar je je doorheen moest werken. Tegenwoordig gaat er heel veel per computer. Alleen de wedstrijdformulieren moeten nog via de post worden opgestuurd. Om destijds wedstrijdsecretaris te mogen worden, moest ik wel officieel lid worden van De Treffers'70 waardoor ik een bondsnummer kreeg. Nooit spijt gehad ook al was ik zelf geen tafeltennisser. Ja, een keer per jaar moest ik opdraven wanneer het oudertoernooi werd georganiseerd. Een tijdje heb ik ook nog in de technische commissie gezeten maar verder heb ik geen bestuursfuncties gehad. Wel kon men altijd een beroep me doen. In de ouder hal moesten we vaak stoelen op een aanhanger uit De Spil halen om de toeschouwers een zitplaats te kunnen aanbieden. Dat soort dingen, mooie tijden. We beschikken nu over een prachtige hal, het ledenaantal is stabiel en er heerst altijd een goede sfeer. Er zijn veel vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging. Dat geeft een warm gevoel. Ik wens vanaf deze plaats mijn opvolger Marc Sterken veel succes”.
 
Het werk van Willem Roewen is de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven. In eigen vereniging werd hij benoemd tot erelid en werd hij twee jaar geleden genomineerd tot Sportvrijwilliger van de gemeente Emmen.

Karate-Do Extention Klazienaveen geeft clinics aan basisschoolkids 25-11-2013

Henry Trip van Karate-Do Extention heeft de afgelopen 3 weken op dinsdag karateclinics gegeven aan de basisschoolkinderen van St. Henricus, OBS de Spil en CB de Kap. Deze clinic-serie is afgesloten met een activiteit op woensdag 20 november.
De serie clinics als ook de activiteit van afgelopen woensdag waren een groot succes.
De kinderen hebben met veel plezier de beginselen van het Karate geleerd op hebben veel opgestoken.

3 weken judo tijdens de gymles voor de basisschoolkinderen in Klazienaveen 25-11-2013

Judovereniging Vos uit Klazienaveen zal de aankomende 3 weken judoclinics verzorgen voor de basisschoolkinderen uit Klazienaveen.
Vanmorgen is Jacob Vos begonnen in gymzaal de Lauden met de clinics aan OBS de Viersprong en CB de Brug. Vanmiddag zullen de clinics verder gaan in sporthal De Zon aan OBS de Planeet en de Pastoor Middelkoopschool. Morgen zullen de clinics verder gaan in de gymzaal aan de Voeghoutenstraat voor de St. Henricus, OBS de Spil en CB de Kap. Deze 3 weken zullen worden afgesloten op woensdag 11 december met een activiteit voor de leerlingen van groep 3 t/m groep 8 in sporthal de Zon.

Voorinschrijving 31e Drenthe Loopfestijn van start op 1 december 18-11-2013

Voorinschrijving 31e Drenthe Loopfestijn van start op 1 december
 
KLAZIENAVEEN – Het 31e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 25 mei 2014 in Klazienaveen. Op het programma staan naast de marathon ook de halve marathon, Open Drents Kampioenschap 10 kilometer, 5 kilometer en de Jeugdlopen.
Nieuw is dat dit jaar op de halve marathon wordt gestreden om het Open Noord Nederlands Kampioenschap.
Het parcours blijft voor alle afstanden ongewijzigd ten opzichte van afgelopen jaar.
Voorinschrijving voor het internationaal loopfestijn is mogelijk vanaf zondag 1 december 2013 tot en met zondag 5 mei 2014 via www.drentheloopfestijn.nl en www.inschrijven.nl
Daarna is inschrijving alleen nog mogelijk op zondag 25 mei 2014 in het Marathonburo op Sportpark De Planeet.

Europese fietscrosskampioenschappen 2014 in Klazienaveen 04-11-2013

Europese fietscrosskampioenschappen 2014 in Klazienaveen
 
KLAZIENAVEEN – De Europese fietscrosskampioenschappen 2014 worden in Klazienaveen gehouden. Een mega topsport evenement op de in 2011 aangelegde fietscrossbaan op sportpark De Planeet. Het evenement zal de uitstraling van Klazienaveen als hèt sportdorp van de provincie Drenthe nog meer bevestigen.
De Dorpskrant Klazienaveen had een gesprek met Jeroen de Geus, per 1 januari 2014 de nieuwe voorzitter van de organiserende fietscrossvereniging Rapid Wheels.
 
“Fietscrossen maakt sinds de toekenning van Olympische status een enorme ontwikkeling door”, begint Jeroen het gesprek, “dat merken we ook binnen onze vereniging. We maken op dit moment een gezonde groei door. De verhuizing naar de huidige plaats heeft onze vereniging goed gedaan. De prachtige baan voldoet aan alle internationale eisen die de UCI aan een baan stelt. Na Papendal heeft Klazienaveen de mooiste fietscrossbaan van Nederland. Graag willen we de fietscross sport stevig in de regio neerzetten. Maar we willen ook de gemeente Emmen laten zien dat we bijzonder trots zijn op onze baan. Daarom hebben we ons aangemeld bij de KNWU om Europese Kampioenschappen te mogen organiseren. Daarvoor hebben we een bidboek samengesteld en in juli van dit jaar zorgde de Europese Bond voor een hoera stemming bij ons. We hadden het EK binnengehaald”.
 
Het Europees Kampioenschap behelst een serie van 12 wedstrijden in 6  verschillende landen. In Klazienaveen worden ronde 7 en 8 gehouden op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni 2014.
 
“We willen ook de regio heel nauw betrekken bij het evenement” gaat Jeroen verder, “op vrijdag 30 mei 2014 organiseren we bijvoorbeeld voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar een crosswedstrijd op een loopfiets. Ook voor kinderen met een lichamelijke beperking organiseren we wedstrijden.. Jeugd is een belangrijke doelgroep, daarom organiseren we in de aanloop ook diverse clinics. Organisatorisch komt er ontzettend veel op ons af. We verwachten ongeveer 1750 deelnemers, 2500 toeschouwers per dag, veel media aandacht en op Sportlandgoed in Zwartemeer worden zo'n 250 caravans van deelnemers verwacht. Kortom; de voorbereidingen zijn al in volle gang”.
De Dorpskrant Klazienaveen zal elke maand aandacht besteden aan de Europese fietscrosskampioenschappen 2014 in Klazienaveen.

Bettine Vriesekoop grote voorbeeld voor tafeltennistalent Esmay Meeringa 04-11-2013

Bettine Vriesekoop grote voorbeeld voor tafeltennistalent Esmay Meeringa
 
KLAZIENAVEEN – Topsporters als Epke Zonderland, Irene Wüst, Sven Kramer en Ranomi Kromowidjojo zaten op dezelfde school. Sinds het begin van dit schooljaar is de 13-jarige Esmay Meeringa uit Klazienaveen ook één van de leerlingen van het Centre for Sports and Education in Zwolle. Een bescheiden meisje dat echter wel als een groot tafeltennistalent te boek staat. Een meisje dat ook precies weet wat ze wil.
De Dorpskrant Klazienaveen had tussen school en training door een gesprek met Esmay
 
Vriendin Inez
De tafeltenniscarrière van Esmay begon 5 jaar geleden toen vriendin Inez haar meenam naar een training van tafeltennisvereniging De Treffers’70. De liefde voor deze tak van sport is nooit verdwenen. Een prachtige tafeltennishal en tal van bijkomende faciliteiten ondersteunen het plezier in de sport. Esmay ontwikkelde zich als één van de grote talenten binnen de vereniging en dat resulteerde onder meer in het Drents kampioenschap bij de 11- en 12-jarigen, Noordelijk kampioen bij de 11-jarigen en een 3e plaats bij de Nederlandse kampioenschappen pupillen.
In april van dit jaar wist Esmay door te dringen tot de finale van de Jeugdmeerkampen in Panningen. Deze klassering was de vereiste om een A-licentie te krijgen waarmee Esmay kon worden toegelaten tot het Centre for Sports and Education in Zwolle. Hier volgt ze de opleiding vmbo.
 
Het CSE is gevestigd in Zwolle. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten wordt de leerling voorbereid op een toekomst als topsporter. Daarmee is het CSE uniek in Nederland.
 
Training
“Naast mijn trainingen op school, train ik ook nog eens 6 uur bij De Treffers” zegt Esmay, “omdat ik mijn huiswerk op school kan doen, heb ik daar tijd voor. Ook op zaterdag speel ik ook nog competitiewedstrijden. Eigenlijk ben ik elke dag met tafeltennis bezig. Tijdens de Kerst heb ik een externe trainingsstage en in het voorjaar doe ik mee aan een internationaal tafeltennistoernooi. Op school zitten niet alleen tafeltennissers maar ook zwemmers, voetballers, volleyballers en golfers. Onze klas telt 30 leerlingen. Zowel op school als in je sport moet je wel blijven presteren, anders volgt er een gesprek. Iedereen op school heeft dus een stok achter de deur. Niet dat ik het nodig heb, ik vind het een prachtige combinatie. Ik ben nog geen dag met tegenzin van Klazienaveen naar Zwolle gereden. Onze voormalige topspeelster Bettine Vrieskoop is mijn grote voorbeeld. Ik wil net zo goed worden als zij”.
Dat Esmay niet alleen in de tafeltennissport een groot talent is, bleek kortgeleden ook uit de 3e plaats die ze behaalde tijdens de 5 kilometer van de Sportlandgoedloop.

Theo Gerth Eindejaars Volleybaltoernooi 04-11-2013

Theo Gerth Eindejaars Volleybaltoernooi
 
KLAZIENAVEEN – Het Theo Gerth Eindejaars Volleytoernooi wordt gehouden op vrijdag 27, zaterdag 28 en maandag 30 december 2013.
Het toernooi wordt gehouden in sporthal De Zon en staat open voor straten, families, bedrijven, scholen en verenigingen.
Inschrijving is mogelijk tot 25 november 2013.
Informatie is te verkrijgen bij de heer H.Olijve (tel. 06-31652743)

Loopgroep Klazienaveen in de prijzen tijdens WaddenzeeEstafette 04-11-2013

Loopgroep Klazienaveen in de prijzen tijdens WaddenzeeEstafette
 
KLAZIENAVEEN - Een team van 10 enthousiaste lopers van de Loopgroep uit Klazienaveen heeft deelgenomen aan de 227 km lange internationale Waddenzee Estafette. Het hele traject werd hardlopend afgelegd onder begeleiding van 2 fietsers en 2 auto’s, waarin de andere lopers zaten. Om de 5 km startte er een nieuwe loper. Vrijdagavond werd om 22.32 uur gestart vanuit Schipborg bij de Drentse Aa en zaterdagmiddag om 16.18 uur kwamen alle 10 deelnemers gezamenlijk over de finish in het Duitse waddendorpje Bensersiel. Van de burgemeester van dit dorp kreeg teamleider Peter Rolink de derde prijs uitgereikt van de in totaal 26 deelnemende teams.

Olympische strippenkaart groot succes 04-11-2013

Olympische strippenkaart groot succes
 
KLAZIENAVEEN – De Werkgroep Klazienaveen Olympisch dorp 2013 heeft een strippenkaart uitgebracht waar basisschoolleerlingen en leerlingen van het Esdal College gebruik van kunnen maken. Met deze kaart kunnen de kinderen bij de meewerkende sportverenigingen gratis meetrainen. Dit om de kinderen een breder beeld te geven welke sporten er in Klazienaveen zijn.
Bij een volle kaart krijgen ze een leuk presentje. De actie met de strippenkaart eindigt op 25 oktober 2013.
De deelnemende verenbigingen zijn: Rackem (tennis/alleen basisschoolleerlingen), Forehand (badminton), Tjoba (volleybal), KZC'08 (voetbal), Vos (judo), De Treffers'70 (tafeltennis), De Brikkenmikkers (sjoelen), Actief (handbal), Polaris (zwemmen), Dojo Extension (karate) en Loopgroep klazienaveen (hardlopen/alleen leerlingen Esdal College).
De Werkgroep spreekt van een bijzonder gslaagd initiatief, temeer nu er bij de meeste verenigingen een stijging van het aantal leden is te zien.

Regiobank/Tjoba Dames in 2e ronde nationale volleybalbeker 14-10-2013

KLAZIENAVEEN – In de 2e ronde om de nationale volleybalbeker wacht de Regiobank/Tjoba Dames drie tegenstanders van formaat.
Reggefiber/Devoko is op dit moment koploper in de 1e Divisie en VCV en De Meeuwen komen uit in de 2e Divisie.
De Klazienaveense volleybalsters  zijn koploper in de 3e Divisie en bereikten de 2e ronde na een serie spectaculaire gewonnen wedstrijden in de 1e ronde.
 
De 2e ronde bekerwedstrijden worden gespeeld op zaterdag 19 oktober 2014 in sporthal Dorper Esch in Denekamp.
 
Tjoba trainer Steffen Onvlee ziet ondanks de sterkte van de tegenstanders wel degelijk perspectief. “In de 1e ronde hebben we juist tegen 2e Divisie ploegen bijzonder goed gespeeld. Reggefiber/Devoko zal een maatje te groot zijn maar mijn team is goed in vorm dus wie weet hoe het balletje rolt”.
Regiobank/Tjoba bereikte de strijd om de nationale beker door in mei van dit jaar zowel de districts-als de regiobeker te winnen.
 
Zaterdag 19 oktober 2014
Sporthal Dorper Esch, Denekamp
13.00 uur Reggefiber/Devoko – Regiobank/Tjoba
14.30 uur Regiobank/Tjoba – De Meeuwen
16.00 uur Regiobank/Tjoba – VCV

Logo's de site! 29-08-2013

Onder het kopje "Sponsors" staan de logo's van de verenigingen die toestemming hebben gegeven om het logo van de vereniging + website op de site te zetten. Met één druk op de knop op het logo zit je op de site van de vereniging naar keuze. 

Chihiro Tanaka opent vernieuwde sportschool Extension 24-05-2013

De Japanse marathonloopster Chihiro Tanaka opent a.s. zaterdag 25 mei de totaal vernieuwde sportschool Extension aan het van Echtenskanaal nz 130 in Klazienaveen.
De officiële opening vindt plaats om 12.00 uur.
De opening door de Japanse toploopster maakt onderdeel uit van de open dag op deze dag tussen 10.00 en 15.00 uur.
 
Chihiro Tanaka is een dag later één van de grote sportattracties tijdens de marathon van het 30e Univé Drenthe Loopfestijn. Ze behoort tot één van de populairste sportvrouwen van Japan en een aantal jaren stond het Japans marathon dames record met 2.29 op haar naam.
Het is de 3e keer dat Chihiro Tanaka in Europa een marathon loopt, de laatste keer won ze de marathon van Kopenhagen.

Tjoba dames winnen Noordelijke districtsbeker en Regio Cup op één dag 02-05-2013

KLAZIENAVEEN – De Regiobank/Tjoba Dames zijn zaterdag in sporthal De Carrousel in Ommen winnaar geworden van zowel de Noordelijke districtsbeker als de Regio Cup
 
In Ommen stonden twee Zuidoost Drentse volleybalteam in de finale om de Noordelijke districtsbeker. De Regiobank/Tjoba volleybalsters stonden voor de 5e keer in de finale om deze Noordelijke districtsbeker. Tot dusver steeds met een positief resultaat
Aan de andere kant van het net stond 3e divisonist Dalen dat met een spectaculaire gewonnen wedstrijd op De Bevers uit Lemelerveld de finale had bereikt.
Een echte finale is het in Ommen echter geen moment geworden, daarvoor was een geconcentreerd Tjoba veel te sterk. Met de setstanden 25-10, 25-12 en 25-14 kon de Noordelijke districtsbeker mee naar Klazienaveen worden genomen
 
Het winnen van de Noordelijke districtsbeker gaf de ploeg van de afscheid nemende trainer/coach Dennis Luider het recht uit te komen in de finale om de Regio Cup. De tegenstander kwam uit de regio Wadden/IJssel:  VC Bolsward.
Opnieuw begonnen de Klazienaveense volleybalsters heel overtuigend en nam een verdiende 1-0 voorsprong. Bolsward trok echter de stand met sterk volleybal de stand weer gelijk.
In de beslissende 3e set liet Tjoba zien dat het in een goede vorm stak en sloot de set af met een 15-9 setstand.
Volgend seizoen mag Tjoba uitkomen in de strijd om de Nationale volleybalbeker
 
Samenstelling Regiobank/Tjoba Dames 1
Sanne Tabak, Leonie Gerdes, Lieke de Jager, Nathalie Arendsz, Jorien Bijen, Aniek Hulst, Marianne Jagt, Ramona Setz, en Melanie Jakobs. Trainer/coach: Dennis Luider

Klazienaveen, een echt Sportdorp! 18-04-2013

In dagblad De Telegraaf werd Klazienaveen kortgeleden een echt sportdorp genoemd. Een beeld dat nu dus ook landelijke uitstraling heeft; daar kan Klazienaveen trots op zijn.

Klazienaveen: Olympisch Dorp 2013 27-02-2013

Vanaf woensdag 27 februari 2013 is Klazienaveen Olympisch dorp. Na Grolloo en Norg is Klazienaveen het derde dorp dat deze mooie titel een jaar lang mag dragen. Hardlopers van de Loopgroep Klazienaveen en de Stichting Triathlon hebben het Olympisch vuur in estafettevorm van Grolloo naar Klazienaveen gedragen.